Kartell i fördelsedagspresent

I augusti fyller lilla jag 30 år. Gaahh! Fast egentligen bryr jag mig inte direkt, min "jobbiga" ålder är 40 så jag har 10 år kvar, Hihi.

Jag har börjat fundera på vad jag skulle vilja ha i present på min 30års dag och överst på listan står denna läckra bordslampa, Take från Kartell.


Take designad av Ferruccio Laviani för danska Kartell. Finns bla på Rum21 för lite över 700:-
Bild: Google


Har en tom plats på TV bänken där denna skulle göra sig ypperligt bra.



Nu blir det städning för hela slanten. Ska ha en liten förfest här hemma ikväll innan det bär iväg till Cowboyfest på mässen. Ska blir riktigt kul att klä ut sig lite, aldrig gjort förut. Jag har lånat på mig en pistol, hatt, boots, väst, rutig skjorta. Kommer bli kalas det här.

Trevlig helg!

iPhonerecept

Vi är ofta för att testa nya recept. För oss blir det annars att man återkommer til samma när man inte vet vad man ska hitta på. Då är det bra med recept i telefonen. Ett recept vi testat en gång och blev kära i direkt är detta. Viltfärsbiffar med lingonsås, mumsigt.

4 port
400g nöt- eller älgfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk finhackad rödlök
1 dl Kelda lagalätt
2 tsk smör

Såsen:
1 1/2 dl Kelda lagalätt
2 tsk konc kalvfond
1 tsk soja
2 msk lingonsylt
2 msk kackad persilja

Gör så här:
Blanda färs, salt, peppar, lök och gräddmjölk. Forma till biffar. Stek dem i smör ca 4 min på varje sida. Ta upp dom.
Häll gräddmjölk, fond, soja och lingonsylt i pannan. Låt koka upp. Häll såsen över biffarna och strö över persilja. Servera med kokt potatis, broccoli och lingonsylt.

VM Silver

Igårdagens sprintstafett fick Lina Andersson och Anna Olsson silver. Kan inte mer än gratulera till deras medalj. Vann gjorde överlägsna Saarinen och Kuitunen från Finland. Härligt med ett silver till. I helgen vann min favorit Anders Södergren silver i dubbeljakten. Så nu har vi 2 medaljer i detta längd VM. Inte dåligt d. Mer än vad vi fick i alpina VM. Nu återstår några tävlingar bla 5 milen som jag hoppas Anders tar medalj i.

Idag är det dax för vanliga stafetten för damerna, imorgon herrarnas stafett, lördag damernas 3 mil och söndag herrarnas 5 mil. Håll tummen!

Mera vitt och grönt

Bytte ju gardiner i köket för ett tag sedan och då blev det ett par vita över. Testade att hänga dom i sovrummet tillsammans med dom gröna och det blev riktigt ljust och fint. Vitt överkast kräver vita gardiner. Hade ju bruna gardiner med brunt överkast förut.


Vitt och grönt i sovrummet, en tiopoängare hos oss.

Kronprinsessans förlovning

Igår tillkännagavs förlovingen mellan HKH kronprinsessan Victoria och Daniel Westling. Bröllopet kommer gå av stapeln enligt kronprinsessan själv våren/försommaren 2010. Jag satt som klistrad framför tv nästan hela dagen och speciellt när paret skulle hålla sin presskonferens kl 17. Mannen min hittade mig på golvet framför tvn med tårar i ögonen. Jag är så glad för deras skull och längtar till bröllopet.

Kronprinsessan var väldigt hemlighetsfull vad det gäller förlovningsringen. Själv var jag mycket nyfiken på den.

Klickbar bild:


Bild: Sydsvenskan.se

En klassisk solitärring, bra val.


Bröllopsfoton

Har satt en drös med kort i bröllopsalbummet men några har vi tagit till vara på och ramat in. Står just nu på mitt sängbord. Ska dock ha dom svartvita sen tror jag.


Ett foto från kyrkan och ett när vi dansar första dansen. Riktigt minnesvärda kort.

Oscarsgalan 2009

Inatt gick den 81 upplagan av Oscarsgalan av stapeln. Här kommer några av vinnarna:

Bästa kvinnliga huvudroll: Kate Winslet för The Reader
Bästa manliga huvudroll: Sean Penn för Milk
Bästa kvinnliga biroll: Penelope Cruz för Vicky Cristina Barcelona
Bästa manliga biroll: Heath Ledger för The Dark Knight

Bästa film: Slumdog Millionaire
Bästa regi: Slumdog Millionaire
Bästa Animerade: Wall- E

Vackrast denna kväll måste ändå bli vinnaren Kate Winslet.

Vackra Kate med sin välförtjänta Oscar.

Bild: Oscars.com


Nytt överkast

Beställde i förra veckan ett nytt överkast från Ellos, Cherry i vitt för 260:-. Idag har vi storstädat hela dagen, med undantag från skidskyttepauser förstås, och passade på att lägga på det.




Finfina överkastet på. Nu är det mycket vitt och grönt här inne, just the way i like it.


Det kommer blir grymt svårt att hålla det vitt och fint med en katt i huset men det är det värt, så fint som det blev.

H&M Home

Igår släpptes som många av er vet H&Ms Inredningskollektion HOME på nätet. Jag har kikat runt lite men måste säga att jag inte riktigt vet vad jag tycker. Det finns ju endel gobitar men jag får liksom ingen VILLHA känsla. Här kommer ialla fall lite inspiration.


Kuddfodral, 29,50:-


Påslakanset i satin, 398:- för dubbelsäng


Örngott i satin, 79,50:-




Det finns verkligen allt man kan tänka sig, kuddar, dukar, sängkläder, överkast, servetter och det till bra priser men ja, jag är lite besviken. Hade kanske förväntat mig mer.

Vad tycker du om H&Ms Inredningskollektion?

Storstadsliv

I hela 2 dagar kommer jag och mannen befinna oss i underbara Stockholm. Den 4e april till den 6e kommer vi hälsa på några kompisar där. Jag har just bokat biljetter, T&R 700:- med sittplatser. Inte jättedyrt men kunde blivit billigare om jag inte velat ha sittplatser. Jag tycker det känns skönt att ha egna för man vet aldrig om man får sitta och i 4 timmar vill jag gärna gör det. Tur mannen min räknas som ungdom än, blir 26 senare i år, annars kunde det blivit ännu dyrare.

Ska bli såååå kul att hälsa på vänner och allmänt ha det mysigt i vårens Stockholm. Kommer garanterat bli massa shopping i storstaden. Längtar.


Sovrumsinspiration

I gårdagens Bygglov gjordes det iordning ett vardagsrum. Mija tog oxå tag i sovrummet, till familljens glädje. Jag föll som en fura för den dunderstora sängen familjen fick. Här hemma får det bara plats med en 160 säng och jag har varit mer än nöjd men när man ser denna skönhet längtar jag till större boende.


Här kan många lördags och söndagsmornar tillbringas. Sängen är specialtillverkad av Bedfactory Sweden

Bild lånad av Tv4.se


Vad tyckte ni om gårdagens bygglov? Blev det fint?

Nya glasögon

Är grymt sugen på nya glasögon just nu. Har tröttnat på mina brunmelerade bågar nu. Är lite osäker på vad jag vill ha. Svarta bågar lockar, likaså silverbågar. Här kommer några jag funderar på att låna hem.

Silvriga:








Svarta:



Bilder: Favoptic


Vilka som passar mig och min slipning får bli en senare fråga. Har inte hämtat ut mitt recept hos optikern än.

VM

Just nu pågår VM i skidskytte för fullt sedan i lördags. " Vi" har redan fått en medalj. Det var i jaktstarten i söndags som Helena Jonsson höll ihop skyttet finfint och tog Guld. Jag tror på Helena detta VM och det lär bli fler medaljer.


För herrarna har det inte gått lika bra. Bergman och Ferry, som har haft en bra säsong innan VM, stod över dagens tävling efter lördagens sprint och söndagens jaktstart som inte gick deras väg. Den som istället fick briljera i dag var Helena Jonsons sambo David Ekolm som efter1 bom i första ståeende på dagens distanstävlig slutade 5a. Vann gjorde fenomenale norrmannen Björndalen, 3e raka guldet i detta VM, före 2an Stephan  från Tyskland och 3an unge Fak från Kroatien. 

Här hemma är vi galna i såväl skidskytte som i längdskidor. På torsdag börjar VM i längd så det lär bli ganska mycket uppdateringar från dessa VMtävlingar, håll till godo.

I morgon håller vi tummen för Helena då det är dax för damerna distanstävling.

Nostalgisk

Har kikat runt på bloggar nu och hos 2 st bloggerskor har jag blivit påmind av vårat bröllop. Jag saknar att planera bröllop. Känns lite tomt ibland när man tänker på det. Hela dagen gick så fort och allt var perfekt, in i minsta detalj. Nu har det gått 3 månader sedan vi blev man och hustru så här kommer här lite bilder på den än så länge största dagen i våra liv.




På väg in i bilden till kyrkan, efter fotografering i studion.



Framme vid altaret. Hade en lite fotosesion med fotografen efter vigseln var klar därav blev det väldigt ljust. Var mysigare och mörkare under vigseln.
Bilder: Stig Renström



På väg ut från kyrkan, sabelhäcken
Bild: Eva & Björn Salgren



Blir allt lite tårögd när jag ser dessa bilder och tänker tillbaka.

Love you more than words can say.


Alla hjärtans dagen

I helgen var vi i Lerum hos mannens föräldrar. Det var ju alla hjärtans dag i lördags som alla vet så vi passade alla 4a på att gå ut och äta. Det blev La Stazione, Alexandra Zazzis restaurang, i Partille där vi blev bjudna av I och R på en 3 rätters meny. Vi hade det jättetrevligt och maten var supergod. Har aldrig ätit en godare räkrisotto förut. För att inte tala om efterrätten. Allt var finemang. Restaurangen får en 5a av mig och min mann.


Bild: Google

I övrigt firade vi inte så mycket. Vi försöker njuta av varandra och ge varandra blommor och annat som hör alla hjärtans dag till andra dagar om året. Vi tar vara på varje dag, man behöver ingen speciell dag för att fira sin kärlek.


Nya gardiner i köket

Beställde för nån vecka sedan nya gardiner till köket från halens. Förra veckan åkte dom upp och jag blev så nöjd. Ny gardinstång oxå från Hem & Hobby, 90:-.

Fina gardiner i plommon från Halens ca 140:-.


Överkast

Har länge letat efter ett vitt, snyggt överkast till våran säng. Efter Starwomans tips hittade jag detta från Ellos. Med min rabatt gick det på 260:-. Köpte även vita kuddfodral oxå för 70:-. Kommer nog bli fint med lite mer vitt nu till våren.


Överkast Cherry från Ellos.

Tacofyllda paprikor

I vår familj äts det Tacos väldigt ofta, love it. Ibland tröttnar dock mannen min och vill ha nåt annat tacoaktigt. Då brukar vi ta till Tacofyllda paprikor som är det näst bästa.

4 port
500g Nötfärs
1 msk olja
1 påse taco kryddmix
2 stora paprikor
1,5 dl riven ost,
1 avokado
1 burk majs
1 rödlök
Sallad
4 tomater
1/2 gurka
gräddfil
tortillachips

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175.
2. Hetta upp oljan i stekpannan och bryn färsen under omrörning. Rör ner kryddmixen.
3. Dela och kärna ur paprikorna och lägg den kupiga sidan ner i en ungssäker form. Fyll dom med köttfärsen och strö över riven ost. Sätt in  formen mitt i ugnen i ca 15 min.
4. Gör en sallad på, rödlök, gurka, tomat, sallad, avokado och majs.
5. Servera de fyllda paprikorna med gräddfil, tortillachips och salladen. Smaklig måltid!

Bostadsspel

En liten rolig nyhet  för oss inrednings- och bostadsälskare är stora bostadsspelet. Spelet går ut på att köpa och renovera lägenheter och sälja dom när marknaden är som bäst. Den som först köper "den stora våningen" vinner. Såklart finns det hinder på vägen dit: vattenläckor, störande grannar försvunna hantverkare mm.

Spelet finns att köpa på Designista för 450:-, nåt att tänka på för bostadfantasten.

Bild: Designista

Bildutmaning

Det var längesedan jag hakade på en utmaning, denna hittade jag hos Fru Evelina.

* Gå in i mappen Mina bilder.
* Gå till den sjätte mappen och välj sedan den sjätte bilden i den aktuella mappen.
* Släng upp bilden på bloggen och skriv något om den.
* Utmana sex andra personer och länka till dem, samt tala om att de är utmanade.



Hihi, en väldigt gammal bild av vardagsrummet. Här har vi inte ens satt upp gardiner utan en hissgardin. Cultkrukorna har inga fat och lampan är sedan länge utbytt. Och för att inte tala om kuddarna. Den till höger i bilden vet jag knappt var jag har nu. Den gröna filten har fått en ny plats i sovrummet. Vi har inte ens målat om , hjälp vad ful denna randiga tapet var. Roligt att se hur man hade det på den här tiden, nästan precis när vi flyttat in.

Nu skickar jag utmaningen vidare till dom som känner sig manade att haka på.


Längre ner på bloggen kan ni se hur denna bild ser ut i nuläget.

Vissna tulpaner

Jag tycker tulpaner är minst lika vackra nya som när dom håller på att blomma ut. Såhär ser det ut i min glasvas i köket just nu.


Klippte ner stjälkarna och stoppade ner tulpanerna i vasen.

Cult nyhet

Jag har länge velat ha en lotionspump i stil med diskmedelspumen som finns. Bra att ha i närheten i badrummet eller i köket när man diskat. Så av en slump hamna jag hos Miasonline och fick till min stora glädje se att det nu finns en lotionspump. Glad som få är jag nu när den är beställd:)


Lotionspump från Cult Design, 178:-

Bild: MiasOnline

Ryggskott eller?

Imorses när jag skulle klä på mig fick jag plötsligt dunderont med brännande- och huggkänslor i nedre delen av ryggen. Kunde inte resa på mig så där låg jag och tänkte hur fan ska jag komma upp? Efter ett tag blev det bättre, jag kunde klä mig iallafall men ont gjorde det och gör fortfarande skitont i vissa lägen. Jag är nästan säker på att det inte är ryggskott men nån annan form av det är det nog. Kan knapp gå, ligga går bra, tills jag ska resa mig upp och sitta just nu framför datorn gör nåt fruktansvärt ont. På Vårdcentralen sa dom att jag ska ta värktabletter, vila nån dag och sen höra av mig om det inte blir bättre på någon vecka. Så här sitter jag nu med ryggont och tycker synd om mig själv.

Blomma till värdparet

I lördags hade vi några kompisar här på middag, fick en superfin bukett av dom när dom kom.


Fina blomman på Tvbänken.


Älskar liljor. Fint med videung till.

Boktipset

Just nu läser jag omtalade Låt den rätte komma in, en svensk skräckroman av John Ajvide Lindqvist som nu blivit svensk fim. En amerikansk filmatisering är oxå på G.

Handling:
Det är vinter 1981 i folkhemsförorten nordväst om Stockholm, Blackeberg. I ett hyreshus sitter tolvårige Oskar och läser skräcknoveller. Han drömmer om att bli en hämnare, att äntligen slippa gå till skolan och förnedras av sina plågoandar. En dag mördas en pjoke på ett chokerande brutalt sätt i närliggande Vällingby. Samtidigt har Oskar fantiserat om att döda mobbaren Jonny och han får ett ögonblick för sig att han har makt att få oerhörda saker att hända. Livet i Blackeberg ska snart förändras, människor dras in i en okänd och ond virvel. Men för Oskars del sker något viktigare. Han möter den första kärleken - en nyinflyttad flicka som heter Eli. Men det är något egendomlig med henne, varför kommer hon bara ut på kvällen?


Har ni inte läst den så kan jag bara säga, gör det. Den är sååå bra, omtumlande, överraskande och riktigt skrämmande. Jag kommer definitivt se filmen oxå när den kommer på DVD i början av mars.

Shoppat igen

Jag hittar alltid något kul när jag är inne i butiken Hemma Inredning här i stan. Här säljer dom Cult Design, Himla, More of Scandinavia mm. Jag har en ljusstake jag köpt där på en liten vägg vid cdstället som jag byter ut lycktorna i. I julas var dom silver. Häromdagen när jag var inne i ovannämnda butik hittade jag dessa ljuslycktor i favoritfärgen plommon.


Innan var dom bruna nu passar dom in så mycket bättre.

RSS 2.0