Boktipset

Just nu läser jag omtalade Låt den rätte komma in, en svensk skräckroman av John Ajvide Lindqvist som nu blivit svensk fim. En amerikansk filmatisering är oxå på G.

Handling:
Det är vinter 1981 i folkhemsförorten nordväst om Stockholm, Blackeberg. I ett hyreshus sitter tolvårige Oskar och läser skräcknoveller. Han drömmer om att bli en hämnare, att äntligen slippa gå till skolan och förnedras av sina plågoandar. En dag mördas en pjoke på ett chokerande brutalt sätt i närliggande Vällingby. Samtidigt har Oskar fantiserat om att döda mobbaren Jonny och han får ett ögonblick för sig att han har makt att få oerhörda saker att hända. Livet i Blackeberg ska snart förändras, människor dras in i en okänd och ond virvel. Men för Oskars del sker något viktigare. Han möter den första kärleken - en nyinflyttad flicka som heter Eli. Men det är något egendomlig med henne, varför kommer hon bara ut på kvällen?


Har ni inte läst den så kan jag bara säga, gör det. Den är sååå bra, omtumlande, överraskande och riktigt skrämmande. Jag kommer definitivt se filmen oxå när den kommer på DVD i början av mars.

Kommentarer
Postat av: Annelie

Hejsan!

Ramlade in av en slump :) Härligt inspirerande sida du hade......

Har läst Låt den rätta komma in, Bra bok! Har sett filmen mest för den till stor del är inspelad här i Luleå, men det där med att se filmer som man redan läst i bokform, det blir liksom inte riktigt så bra :)ha det toppenbra!Kram från Annelie i Luleå

2009-02-02 @ 22:38:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0