Ny bloggadress

Jag får det inte att funka men har nu bytt till blogspot ialla fall. Varmt välkommna dit!

http://fruinredning.blogspot.com/


Flyttar

Försöker flytta bloggen till blogspot men det går inte så bra. Så därför kan det se lite knepigt ut här nån dag framöver, håll ut.

Min ordmolnstavla

Det var ett tag sedan jag gjorde en ordmolnstavla och i dag när jag satt och latade mig började jag pilla på en till. På Wordle kan man skapa en egen ordmolnstavla med vilka ord man vill. Här har jag använt inredningsord men man kan göra t ex en tavla med bara matord om man vill det. Det är så kul att göra. Gå in på Wordle och testa ni oxå, om ni inte har ett eget layout-program dvs,



Wordle: Hemmet

Bild: Wordle



Tillägg:
För att göra en ordmolnstavla gör så här: Gå in på Wordle, gå till menyn Create, skriv in en massa ord i rutan Paste in a bunch of text och tryck sedan på Go. Man kan sen ändra om, byta färger mm. Tryck sedan på Save to Gallary. Sen kommer det komma en länk som man kan klistar in på sin blogg på HTML-knappen. Klart!

Utemöbler

Jag känner våren krypa i kroppen på mig och jag vill att solens strålar ska värma mig. Jag längtar enomt mycket till våren just nu, med detta gråa trista vädret utanför fönstret.

I år blir det nog nya balkongmöbler för våran del. Våra i trä har hängt med sedan 2006 och dom har vi inte skött om som vi ska och därför har dom blivit fula. Jag skulle inte ha nåt emot att ha ett hus med en stor fin uteplats eller en altan med ex dessa fina utemöbler i konstrotting.


Vill ha hus nu och en stor fin uteplats(eller en större balkong åtminnstånde) med dessa möbler på. Ser så sköna ut.

För oss blir det antagligen nåt åt det här hållet, balkongen våran är inte så stor(dock väldigt lång).



eller denna kanske


Lägg en filt och en kudde på dessa oxå och dom ser minst lika mysiga och inbjudande ut.


Bilder: Bra Sommarmöbler.se



Vad har ni för utemöbler/balkongmöbler hos er?


Min eftermiddag

Sitter här med en kopp Chaite och tar det lite lugnt från projekt Nightfly lampa.


En kopp te och Sköna hem, perfekt att slappa med en lördagseftermidddag.


Nu ska jag snart återgå till att klippa blommor till lampan. Maken är riktigt effektiv och hjälper till emellanåt, om det inte finns bättre saker att göra dvs:)

Ha en fortsatt underbar helg!

Våran helg

I helgen händer det inte så mycket. Jag ska börja göra en Blommall till ena lampan. Måste bara åka och köpa lite småsaker först. Sen blir det städning, tvättning, handla, mys med maken, skidskytte, vin, god mat och lite små pyssel. Det är så skönt att bara ha en helg då man inte gör nåt i stortsätt, bara dom vanliga "måsten". Nästa helg och fram till i mitten av maj har vi nämligen fullt upp med middagar, Stockholm, Lerum, ljusparty, maken borta=jag själv och utgång med tjejerna, Svärföräldrarna hit på middag. Ja endel och därför känns denna lugna helg välbehövlig.

Vad händer hos er i helgen?


Lite nytt

I slutet av februari var jag på ljusparty hos en kompis. Hade inte så mycket pengar att handla för, lite doftljus blev det bara, så när jag då vann denna fina vas/ljuslyckta blev jag superglad.


Hamnade på Tvbänken för tillfället tillsammans med några ljuslycktor i silver från Hem&Hobby. Satte i fejkorkidéekvistar, så fint så.




Projekt: Lampor

I övervägande delar av våran lägenhet har vi rislampor från Ikea i taket, hallen, sovrummet och lilla hallen (mellan vardagsrummet och sovrummet). Köpte dom samma vecka vi flytta in i lägenheten maj 2006 och det var inte riktigt meningen att dom fortfarande skulle sitta där, men det gör dom. Dom fyller ju sitt syfte men mer än så är det inte. Har nu insett vad jag vill ha och för att få dom måste jag göra dom själv. The real thing är alldeles för dyra.

 
Random Light, som kommer passa i somrummet.



Nightfly som blir perfekt i hallen.
Bilder: Google


Jag vet att många har gjort dessa och tack vare tips och instruktioner från några bloggerskor kan jag äntligen oxå sätta igång med projekt Lampor. Jag återkommer såklart när godbitarna är gjorda.

Projekt: Vita fat

Igår tog jag tag i nåt jag länge funderat på att göra men aldrig hunnit, måla om våra träfat vita. Jag har nämligen många träfat från Cult Design i varierande storlekar och färger. Det har varit en salig blandning och för att få en helhet satte jag igång att måla endel fat vita. Jag tycker det blev mycket snyggare och passar in bättre i rummen.

Klickbara bilder:
   
I sovrummet


I köket

Här  och Här kan ni se hur 2 av faten såg ut tidigare.



Jag har använt mig av:
Alcro Delfin Målartvätt
Alcro Grundfärg trä vit
Alcro Täckfärg trä & Metal i blank 701 vit

Jag började med att tvätta rent med målartvätt. Därefter penslade jag på först ett lager med grundfärgen och efter det torkat målade jag ett lager till och lät det torka. Sen målade jag 1 lager med täckfärgen.

Jag har alltså inte slipat ytan innan. Jag tycker det funkar att göra såhär, gjorde ett Cdställ för nån månad sedan, och känner att det håller så länge det håller.

Tror att jag ska måla 2 enfat idag. Kände att det blev så bra och kommer bli snyggare med vita fat på våra bänkskivor i ek. Dessa är det jag tänkt mig.


Tvättnötter

Har fått lite tips om att börja tvätta med Tvättnötter i stället för tvättmedel. Detta har jag aldrig hör talas om men jag blir nyfiken och känner att jag måste prova.


Bild: Tvåleriet


Tvättnötter finns att köpa bla på Tvåleriet

Har ni nån erfarenhet av tvättnötter?

Min tisdag

Just nu håller mina fat på att torka för fullt ute i köket. Har grundmålat 2 gånger nu och det börjar se riktigt bra ut. Får nog vänta med att börja måla med färgen till i morn. När mannen kommer hem har vi ett annat projekt på G. Vad får ni se en annan dag.

Ikväll är det Desperate Housewives och Bygglov som gäller för oss. Vad hittar ni på denna tisdag?

Dagens projekt

Efter att ha legat i sängen helt utslagen med migrän i 2 dagar är jag nu redo att ta tag i dagens projekt: Måla träfat vita. Har lite färg kvar sedan vi målade om Cd stället och istället för att köpa nya vita fat till mina krukor tänkte jag måla om dom jag har. Kommer börja med att tvätta rent med målartvätt, sedan grundmåla med en vit färg från Alcro, förmodligen 2 gånger, och sedan måla med färgen. Ska bli kul att göra, undrar vad mannen säger när han kommer hem. Han vet inget om mitt lilla projekt.

Helgen, jojobaolja och annat

Denna helgen har jag och mannen inte mycket inplanerat. Igår kväll var vi på Män som hatar kvinnor. Jag har läst alla böcker och tyckte filmen var väldigt bra, dock inte en klockren 5a men en 4 kan den allt få. Ser framemot att få se dom andra böckerna oxå. Dock ska dom ju inte bli film utan bara för TV.

Idag har vi varit en sväng på stan. Köpte bl a jojobaolja till mig. Jag har ju börjat med No Poo och naturlig hudvård och tänkte testa att använda jojobaoljan för att tillföra extra fukt efter min oljetvätt, The Oil Cleansing Method.

Ikväll blir det bara mys framför Tvn. Har hyrt en film som vi kanske ska se, om det inte finns nåt på tv. Vet att det är Melodifestivalen men jag är inte sån att jag måste följa detta så vi får väl se vad det blir.

Ha en trevlig lördag!

Nytt i köket

Mannen min är sugen på att fixa lite mer i köket. B l a skaffa en längre bänkskiva, den vi har nu i ek går inte hela vägen, så man slipper fula diskbänken och därmed oxå köpa ny diskho, måla fönsterbrädet vitt och byta ut nån skåpslucka till en vitrindörr. Blir mer och mer sugen på detta jag med, men det kostar ju.

Detta funderar vi på:



Bänkskiva i Ek Rusta 699:- Måtten passar perfekt, 2400x600x26 mm

Diskho Ikea, 695:-


Köksblandare Rusta 299:-


Bilder: Rusta och Ikea


Utmaning

Har blivit utmanad av Småstadslivet, kul tycker jag och hakar sjävklart på.


Regler: Berätta 7 saker om dig själv, utmana 7 andra bloggare, länka till den som gav dig utmaningen och skriv en kommentar hos de utmanade


Jag kör No Poo. Innebär i korthet att man inte tvättar håret med schampo=ingen skit, utan istället ex med Balsam dvs
Balsammetoden.

Jag ser sjukt mycket på sport.

Jag har Restylane i läpparna.

Jag längtar oerhört mycket efter barn.

Ska åka till Sydafrika i dec.

Har inget körkort, snart 30 gaahh!

Har spelat bowling på hög nivå i flera år, slutade 2000.




Hinner inte utmana flera så jag utmanar alla som är inne på bloggen att göra denna.


Earth Hour 2009

Ta ställning och gör som tusentals andra, släcka alla lampor 20:30- 21:30 den 28 mars 2009. Förra året, den 29 mars, släckte 50 miljoner människor sina lampor.


För mer information och anmälan, gå in på Earth Hour 2009.


Källsorteringen hos oss

Här hemma har vi blivit mer och mer fokuserade på att göra vårt bästa för miljön och framtiden. Tycker det är väldigt svårt att veta vad man själv kan göra och vi har heller inte så gott om plats som man kanske har i ett hus.  Hade gäna haft en kompost. Men vi ska göra vad vi kan. Så igår åkte vi till Rusta och köpte lite plastkärl som tydligen var till för källsortering så nu ska vi köra igång ordentligt.

Detta källsorterar vi:
Metall: Värmeljushållare, lock, aluminiumfolie, sprayburkar, tuber, konserver mm
Papper: Mjölk & juiceförpackningar, pastapaket, wellådor från TV stereo, möbler mm
Plast, både mjuk och hårdplast i samma i vissa komuner: Burkar, dunkar, flaskor, påsar, tuber, plastfolie.


I den lilla-metall & Aluminium, I dom 2 stora- Plast resp. Papper


Sedan tidigare sorterar vi:
Tidningar
Glas, färgat och ofärgat
Kartong


Det är mycket jag känt mig osäker på. T ex vad som är mjukplast resp hårdplast. Jag har nu fått reda på att man från den 1 nov 2008 ska sortera mjuk & hårdplast i samma kärl alltså inte var för sig. Detta visste inte vi. Förut har man inte kunnat källsortera mjukplast utan det har gått som vanligt hushållsavfall men nu ska man alltså sortera hård och mjukplast i samma. Bra att veta. Finns dock undantag i vissa komuner, läs mer om detta här.

Här kan du gå in och få mer mer information om sortering, vad som är vad mm.

Berätta gärna vad ni gör och om ni har några tips.

Nya kuddar

Köpte nya vita kuddfodral när jag köpte nya överkastet på Ellos. Mannen tyckte dom var för vita men jag trivs jättebra. Han vänjer sig nog.


Tissen ligger i fönstret, favorit platsen.

RSS 2.0